Aloitussivu
 Ajankohtaista
 Yhteystiedot
 Seurat
 Tapahtumat
 Säännöt
 Kuvagalleria
 Jäseneksi
 Historiaa
 Linkit

 Palaute

 

 

 


 

Edelliset vuodet:

Vuosi 2016
Vuosi 2015
Vuosi 2014
Vuosi 2013
Vuosi 2012
Vuosi 2011
Vuosi 2010Ajankohtaista

Kuvia Karjalaseurojen Pohjolan piirin 70-vuotisjuhlasta

Katso tästä -->Ennakkotietoja Karjalaseurojen Pohjolan piirin 70-vuotisjuhlaan liittyvistä tapahtumista Oulussa

Kaupunginkirjaston (Kaarlenväylä 3) aulan vitriineissä on 18.9.-10.10. menetetyn Karjalan kuvia (Runonlaulajia ja vanhoja rakennuksia) sisältävä Toivo Talven grafiikan näyttely. Kirjaston toisessa kerroksessa on samaan aikaan Karjalaa käsittelevien kirjojen näyttely.

Kirjaston Pakkalan salissa järjestetään Karjalan luontoa käsittelevä juhlaseminaari perjantaina 5.10. klo 17. Seminaarissa asiantuntijat kertovat Karjalan alueen kasveista (intendentti emeritus Markku A. Huttunen), perhosista ja muista hyönteisistä (yli-intendentti Marko Mutanen) ja linnuista (professori emeritus Esa Hohtola).

70-vuotisjuhla järjestetään Aleksinkulman (Aleksanterinkatu 9) juhlasalissa lauantaina 6.10. klo 13. Paikalla on tilaisuus ruokailuun klo 12-13. Juhlapuhujaksi saapuu Karjalan Liiton liittovaltuuston puheenjohtaja Matti Puhakka. Muista ohjelmansuorittajista mainittakoon Oulun ortodoksinen katedraalikuoro ja Oulun Karjalaseuran kuoro Käköset. Tilaisuudessa kuullaan myös kanteleensoittoa ja kummankin kansankirkkomme sekä Oulun kaupungin tervehdys. Karjalaistoiminnassa ansioituneita aktiiveja palkitaan liiton ansiomerkillä.

Juhlan jälkeen Aleksinkulmassa Pohjolan piirin sääntömääräinen syyskokous klo 15.Karjalaseurojen Pohjolan piirin kyykkämestaruuskilpailut Paavolassa

Pohjolan piirin kyykkämestaruuskilpailut pidettiin Paavolan Nuorisoseuran urheilukentällä lauantaina 4.8. Sää oli suosiollinen. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta eikä ukkosen uhkaakaan ollut.

Joukkueita oli mukana kolmesta piirin seurasta. Yleisöä ja kilpailijoita oli paikalla runsaat kolmekymmentä henkilöä. Kilpailupäivän aloitimme kakkukahveilla. Kisojen jälkeen nautimme maittavan aterian jälkiruokineen. Kisojen erinomaisista järjestelyistä vastasi tänä vuonna Paavolan Karjalaseura.

Tulokset:

Miehet joukkuekilpailu:
1.  Paavolan Karjalaseura (Eero Honkamäki, Mauri Honkamäki, Antti Honkamäki ja Jarkko Virtanen)
2.  Vihannin Karjalaseura (Jarkko Rautionaho, Petri Vanhatalo, Jukka Kallio ja Leo Lomu)

Miehet yli 70 vuotiaat parikilpailu:
1.  Paavolan Karjalaseura (Lauri Utunen ja Jarmo Peltokangas)
2.  Oulun Karjalaseura (Esko Salmela ja Pauli Lutjonen)

Naiset parikilpailu:
1.  Paavolan Karjalaseura (Kirsi-Maria Hiltunen, Sirkka Pietarila ja Heidi Vilmusenaho)
2.  Oulun Karjalaseura (Raili Salmela, Arja Pullinen ja Heljä Rahikkala)
3.  Vihannin Karjalaseura (Ritva Myllylä, Aija Haukka ja Kirsti Sämpi)   

Palkinnot voittajille jakoi piirin puheenjohtaja Ahti Pyörnilä. Piirin kiertopalkinnon sai haltuunsa tänäkin vuonna Paavolan Karjalaseura.

Lämmin kiitoksemme Paavolan Karjalaseuralle sekä kaikille kilpailun toimitsijoille!

Teksti: Heljä Rahikkala
Kuvat: Heljä Rahikkala ja Ahti Pyörnilä

Joukkuekilpailun kuvat ja yksilökuvat, katso tästä -->Kouvolas näkkee Karjala väkkee - Karjalaiset kesäjuhlat Kouvolassa 15.-17.6.2018

Kouvolaan kokoontunut karjalainen kesäjuhlaväki sai kolmen päivän aikana nauttia monenlaisista elämyksistä. Kesäjuhlille oli järjestetty paljon tilaisuuksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Eri tapahtumiin osallistui Karjalan Liiton puheenjohtajan Pertti Hakasen mukaan lähes 20 000 kävijää. Viikonloppu oli lämmin, juhlakulkue marssi sunnuntaina yli 30 asteen helteessä juhlien keskeisenä alueena toimineesta Urheilupuistosta keskustaan ja takaisin. Katujen varsille oli saapunut runsaasti väkeä katsomaan värikkäisiin kansallispukuihin pukeutunutta ja laulavaa kulkuetta, jossa marssi runsaat tuhat henkeä. Kulkueesta on katsottavissa lyhyt videopätkä Kouvolan Sanomien kesäkuun 17. päivän nettisivulla: Superviikonloppu toi kaupunkiin tuhansia kävijöitä – Katso video Karjalaisten kesäjuhlien kulkueesta.

Perjantain juhlaseminaarissa Kouvola-talolla pohdittiin rajan vaikutusta
Kymenlaakson ja Karjalan elämään ennen ja nyt. Viipurin merkitys oli huomattava kaikilla elämänalueilla ennen sotia, ja on nähtävissä sieltä siirtyneiden yritysten ansiosta alueen kehityksessä tänäkin päivänä.

Lauantaina monet tapahtumat kokosivat väkeä heti aamusta alkaen. Piirimme puheenjohtaja Ahti Pyörnilä avasi klo 9 karjalan kielen pajan pitäjä- ja sukuseurojen näyttelyiden avauksen yhteydessä. Ahti kertoi lyhyesti Karjalan Liiton kielikursseista ja siitä, miten hän on itse pyrkinyt siirtämään jotain karjalan kielestä nuorelle bunukkasukupolvelle.

Piirakkakisaan osallistui piiristämme kaksi taitajaa. Voimme olla ylpeitä heistä, sillä he voittivat oman sarjansa ja Vihannin Karjalaseura sai kiertopalkinnon haltuunsa.

Piirakkakisan tulokset:
Naiset: 1. Aija Haukka Vihannin Karjalaseura.
Tytöt 10-15 v: 1. Minttu Sämpi Vihannin Karjalaseura. Lämpimät onnittelumme upeasta suorituksestanne!

Lauantain avajaiset ja sunnuntain päiväjuhla kokosivat jäähalliin suuren yleisön. Monipuolinen puhe- ja musiikkiohjelma sai Karjalan menetystä sivutessaan juhlaväen liikuttumaan. Kauniisti kajahti Karjalaisten laulu näissä tilaisuuksissa.

Muistojen ilta ja muistokynttilöiden sytytys Keskuskirkossa lauantai-iltana kokosi runsaasti kuulijoita. Illassa esiteltiin pitäjät, joiden asukkaita siirrettiin evakkoina Kymenlaakson alueelle. Lopuksi vietiin valmiiksi sytytetyt pitäjien muistokynttilät kirkon pihalle ristin juurelle.

Ensi vuonna Karjalaiset kesäjuhlat ovat Hämeenlinnassa 14.-16.6.2019.

Teksti: Heljä Rahikkala

Kesäjuhlakuvia: Katso tästä -->

Piirakkamestaruuskilpailun kuvia: Katso tästä -->Karjalan Liiton puheenjohtaja Pertti Hakanen Pohjolan piirin vieraana
 
Karjalaseurojen Pohjolan piirin kevätkokous ja piirin piirakkamestaruuskilpailut pidettiin 14.4.2018 Aleksinkulmassa Oulussa. Puheenjohtaja Hakanen taitaa itsekin piirakanteon, ja niinpä hän seurasi tarkalla silmällä kilpailijoiden edesottamuksia. Iltapäivällä hän osallistui piirin kevätkokoukseen.
 
Piirakkakilpailussa oli osallistujia Vihannin Karjalaseurasta, Oulun Karjalaseurasta ja Ylä-Lapin Karjalaseurasta. Tuomaristoon kuuluivat piirin naistoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Sämpi Vihannista, Liisa Karppinen Oulusta ja Eila Äijälä Vihannista.

Tuomarit kiinnittivät erityistä  huomiota paitsi leipomiseen, myös piirakoiden kokoon ja makuun. Osalla kilpailijoista piirakat olivat niin suolaisia, että se vähensi kilpailupisteitä. Vähennyksiin johti myös tarjolla olleiden lisäaineiden (kananmuna, voisula, vehnäjauho) käyttö. Kilpailussa piirakat tulee valmistaa perinteisellä tavalla.

Naisten sarjan voitti kilpailujen korkeimmalla pistemäärällä Merja Pekkinen Oulun Karjalaseurasta.  Erittäin ilahduttavaa oli, että tänäkin vuonna kilpailijoita oli myös vunukoiden sarjassa. Sarjojen voittajilla on niin halutessaan mahdollisuus osallistua valtakunnalliseen piirakkakilpailuun Karjalan Liiton kesäjuhlilla Kouvolassa.
 
Tulokset

Vunukat alle 10 v
1.    Kukka Ahola 22,5 p. Vihannin Karjalaseura ry
Vunukat 10-15 v
1.    Minttu Sämpi 22 p. Vihannin Karjalaseura ry
Naiset:
1.    Merja Pekkinen 27 p. Oulun Karjalaseura ry
2.    Eeva Äijälä 25 p. Vihannin Karjalaseura ry
3.    Aija Haukka 24,5 p. Vihannin Karjalaseura ry
4.    Liisa Summala 21 p. Oulun Karjalaseura ry
Eeva Kiviniemi 21 p. Ylä-Lapin Karjalaseura ry
5.    Eila Rovio 17,5 p. Oulun Karjalaseura ry
Miehet:
1.    Kauko Ruokolainen 22,5 p. Vihannin Karjalaseura ry.

Puheenjohtaja Hakanen toi kokousväelle Karjalan Liiton terveiset ja kertoi omista karjalaisista juuristaan Vpl Pyhäjärvellä. Hän otti puheenvuorossaan esille Liiton ajankohtaisia asioita, ja korosti jäsenyyden välityksellä tapahtuvan sitoutumisen tärkeyttä ja merkitystä karjalaistoiminnassa. Pertti Hakanen toimi myös kevätkokouksen puheenjohtajana

Paikalla oli kahdeksan virallista kokousedustajaa kuudesta jäsenseurasta, kaukaisin Ivalosta, Ylä-Lapin Karjalaseurasta. Kaikkiaan kokouksessa oli 21 henkilöä. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2017 vuosikertomus pienellä lisäyksellä sekä tilit ja tilinpäätös. Kokouksen puheenjohtajalle luovutettiin piirin kiitoksena Oulun Karjalaseuran v. 2010 ilmestynyt historiakirja Olkaamme veljiä vieraalla maaperällä. Oulun Karjalaseura vuosina 1940-2015.
Kokous päättyi Karjalaisten lauluun, jota siivitti Koillis-Lapin Karjalaseuran Pentti Väyrysen reipastahtinen pianosäestys. Oulun Karjalaseura hoiti erinomaisesti kilpailu- ja kokousjärjestelyt.
Passibo ylen äijä!

Teksti: Heljä Rahikkala
Kuvat: Martta Rautio ja Heljä Rahikkala

Katso lisää kuvia tästä -->
Syyskokous/-tapahtuma Hailuodossa 30.9 - 1.10.2017

Syksyisen kaunis Hailuoto kutsui Pohjolan piirin jäsenistöä osallistumaan piirin perinteiseen syyskokoukseen/-tapahtumaan aina Nivalasta Ylä-Lappiin saakka.  Osanottajia oli kahdeksasta seurasta. Hailuotoon matkattiin pikkubusseilla tai omin kyydin. 

Taidetta
Tapahtuman alussa tutustuttiin kuvataiteilija, kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija Anni Rapinojan ateljeehen.  Rapinoja käsittelee teoksissaan ympäristöasioita ja käyttää niissä luonnonmateriaaleja, kuten pajunkissoja, varpujen ja puiden lehtiä, suovillaa ja järviruokoa. Syksyn eri väreissä hehkuvat puolukanlehdistä valmistetut kengät vangitsivat katseet.  Luonnon Garderobi -sarjan teokset kertovat luonnon ja ihmisen suhteesta. Näkee, että Rapinoja on sinut luonnon kanssa. Hirven, samoin kuin rusakon ja jäniksen papanat ovat olleet hänen Luonnonvalot -teossarjansa materiaalina. Näimme niistä tehtyjä näyttäviä, katosta roikkuvia teoksia.  Hailuodon upea, erikoislaatuinen luonto ja ympäristö ovat inspiroineet taiteilijaa ja antaneet hyvät lähtökohdat hänen uralleen. – Kahvikupposet juotiin Luovon Puojissa, jossa saimme myös tutustua paikalliseen taide- ja käsityökulttuuriin.

Hailuoto
Hailuodon kunnansihteeri Maarit Parrila toivotti tapahtuman jäsenet tervetulleeksi Hailuotoon (ruots. Karlö), jota myös on kutsuttu Karjalaisten saari–nimellä.  Kunta on saaristokunta, jossa on asukkaita n. 1000 henkeä. Yli 40 % kuntalaisista on eläkkeellä ja yli puolet verotuloista koostuu eläketuloista. Puolet työpaikoista on julkisella sektorilla ja puolet yksityisellä sektorilla. Yksittäinen suurin työnantaja on jäkäläfirma Polarmoss Oy.  Suhteellisesti kasvava trendi on viimeaikoina ollut taiteenala. – Parrilan mukaan julkisuudessa ollut siltahanke on kunnalle erittäin tärkeä liikenneyhteyksien takia.  Sen odotetaan tuovan paitsi asukkaita myös helpottavan yritystoimintaa. Parrila kertoi vielä, että Hailuoto on valtakunnallisesti tärkeää kulttuurimaisemaa, yksi Suomen kansallismaisemista. Alue on tunnettu erikoisista kasveistaan ja linnustostaan.  Saarelle on ominaista maan kohoaminen ja peruskallio löytyy keskimäärin n. 100 m syvyydestä.

Syyskokous
Piirin puheenjohtaja Ahti Pyörnilä toivotti syyskokousväen lämpimästi tervetulleeksi ja avasi kokouksen. Kokouksen puheenjohtajana toimi Hailuodon kunnansihteeri Maarit Parrila ja sihteerinä piirin sihteeri Heljä Rahikkala. Piirin puheenjohtajana jatkaa edelleen Ahti Pyörnilä Oulusta ja varapuheenjohtajana Lauri Utunen Vihannista.

Valittiin hallituksen muut jäsenet erovuoroisten tilalle vv.2018-2019:
     Kemin alue: Seppo Hyppänen, varalle Erkki Alatalo
     Oulun alue II: Leena Leskelä, varajäsen Mirja Ilvonen
     Muhos-Utajärvi alue: Aila Lankinen, varalle Asko Merilä,
     Ylivieska-Vihanti alue: Anna-Liisa Ojala, varalle Mikael Levonen.
     
     Paavolan alue: Liisa Hiltunen, varalle Kerttu Tiri v. 2017-2018.
     Rovaniemen alue: Unto Silvennoinen, varalle Marjatta Aunola  v. 2017-2018

Entiset toiminnantarkastajat jatkavat. Toimikunnat pysyivät muuten ennallaan, paitsi entinen urheilutoimikunta muuttuu kilpailutoimikunnaksi.  Sen vetäjäksi valittiin Mauri Sorppanen. Piirin varsinainen toiminta jatkuu entisenlaisena, kevät- ja syyskokous pidetään Oulussa.  Syyskokous pidetään Pohjolan piirin 70–vuotisjuhlan yhteydessä.   Piirin toimintasuunnitelma hyväksyttiin muilta osin sekä hyväksyttiin tulo- ja menoarvioesitys vuodelle 2018.

Ilmoitusasia kokousväelle: Esitetään Karjalan Liiton liittovaltuustolle Ahti Pyörnilän valitsemista Karjalaseurojen Pohjolan piirin edustajaksi Karjalan Liiton hallitukseen vuosiksi 2018-2020.

Myö yhes
Lauantai-ilta kului rattoisasti yhteislaulun merkeissä.  Yhteislauluja säesti Pentti Väyrynen Kemijärveltä. Laulettiin tuttuja koululauluja, kansansävelmiä ja iskelmiä.  Karjalaisten laululla aloitettiin ja karjalaiset sävelmät herättivät laulajissa moninaisia Karjalan muistoja tai innoittivat kertomaan matkoista kotipaikalle. Niitä kuultiin sopivasti laulujen lomassa. Sunnuntaiaamuna Eero Knuutin johdolla osanottajat jaettiin ryhmiin ja kullekin ryhmälle annettiin tehtävät ulkoilun parissa.  Jotta tutustuttaisin paremmin, eri seurojen jäsenet pantiin sekaisin ryhmiin.  Oli kävynheittoa luonnossa liikkuen ja jotkut kertoivat muille omasta mielipaikastaan.  Raikas syysaamu lenkkeillen virkisti pitkää kotimatkaa varten.  -  Taasha myö tavattiin!

- Teksti ja kuvat Martta Rautio -

Katso lisää kuvia tästä -->
Pohjolan piirillä kyykkämestaruuskilpailut Vihannissa

Karjalaseurojen Pohjolan piirin kyykkämestaruuksista kilpailtiin Lampinsaaren urheilukentällä lauantaina 2.9.2017. Aurinkoinen ja lämmin sää antoi oman lisänsä onnistuneeseen kilpailupäiväämme. Joukkueita oli neljästä piirimme seurasta. Yleisöä ja kilpailijoita oli kolmattakymmentä henkeä. Urheilukentallä nautimme seuran tarjoamat karjalanpiirakkakahvit. Kisojen päätyttyä saimme nauttia makoisaa lihakeittoa jälkiruokien kanssa. Kisojen erinomaisista järjestelyistä vastasi Vihannin Karjalaseura.

Tulokset:

Miehet:
    1. Paavolan Karjalaseuran joukkue (Eero Honkamäki, Mauri Honkamäki, Antti Honkamäki     ja Lasse Lehto)
    2. Vihannin Karjalaseuran joukkue (Jarkko Rautionaho, Petri Vanhatalo, Hannu Lomu ja         Jukka Kallio)
    3. Ylivieskan Karjalaisten joukkue (Mikael Levonen, Esko Brax, Pauli Alamikkelä ja Hannu     Nissinen)

Miehet 70 vuotiaat:
    1. Ylivieskan Karjalaisten joukkue ( Mikael Levonen ja Esko Brax)
    2. Oulun Karjalaseuran joukkue (Paavo Karjalainen ja Pauli Lutjonen)

Naiset:
    1. Ylivieskan Karjalaisten 1-joukkue  (Airi Myllykangas ja Anne Nissinen)
    2. Ylivieskan Karjalaisten 2-joukkue  (Leena Huhtakangas ja Anna-Liisa Ojala)
    3. Vihannin Karjalaseuran joukkue  (Ritva Myllylä ja Aija Haukka)

Palkinnot voittajille jakoi piirin puheenjohtaja Ahti Pyörnilä. Piirin kiertopalkinnon sai haltuunsa  Paavolan Karjalaseura.

Lämmin kiitoksemme Vihannin Karjalaseuralle kisojen järjestelyistä sekä kaikille kilpailun toimitsijoille!

Teksti: Heljä Rahikkala
Kuvat: Ahti Pyörnilä ja Heljä Rahikkala

Kuvia kilpailusta: Katso tästä -->
Pohjois-Viena -seura vietti 25-vuotisjuhlaa yhteisjuhlana Maikkulan pruasniekan kanssa 2.9.2017. Alla kuvassa Pohjolan piirin ja Oulun Karjalaseuran tervehdys juhlivalle seuralle.

Karjalaiset Kesäjuhlat Jyväskylä 16-18.6.2017

Kansallispukujen väriloistoa nähtiin Jyväskylässä pidettyjen Karjalaisten kesäjuhlien eri tapahtumissa ja kaupunkikuvassa. Kävijöitä oli n. 20 000 osanottajaa eri tapahtumissa. Juhlien ohjelma oli laadukas, monipuolinen ja juhlien järjestelyt toimivat. Karjalaisseurojen Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Seija Jatkonen vastasi kiitoksiin, että heillä on ollut aivan ihana juhlayleisö.

Vihannin Karjalaseuran lippu vihittiin avajaisjuhlassa juhlallisin menoin. Piirin naistoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Sämpi vilahteli kahvipaikalla auttelemassa paikallista henkilökuntaa. Suomi 100-juhlaleivos maistui hyvältä. Karjalaisen kansan messu Taulumäen kirkossa kokosi kirkon täyteen juhlakansaa.

Ensi vuonna Karjalaiset Kesäjuhlat järjestetään Kymenlaaksossa Kouvolassa 15-17.6.2018.

Katso kuvia tästä -->


Karjalaseurojen Pohjolan piirillä piirakkamestaruuskilpailut ja kevätkokous Ylivieskassa

Piirin piirakkamestaruuskilpailut pidettiin 1.4.2017 Ylivieskassa Jokirannan koululla.
Osallistujia oli Vihannin Karjalaseurasta, Ylivieskan Karjalaisista ja Ylä-Lapin Karjalaseurasta.
Tuomaristoon kuuluivat: piirin naistoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Sämpi Vihannista,
Sari Hauhtonen Ylivieskasta ja Maija-Liisa Laurila Ylivieskasta.
Tuomariston mielestä taso oli hyvä tänäkin vuonna. Erityisesti naisten sarjan piste-erot olivat pieniä. Tänä vuonna kilpailussa ei ollut yhtään osallistujaa vunukoitten eikä nuorten sarjoissa. Miesten sarjassa oli kaksi osallistujaa.
Piirin kiertopalkinnon sai vuodeksi haltuunsa naisten sarjassa Minna Pekkinen Vihannin Karjalaseurasta ja miesten sarjassa Kauko Ruokolainen Vihannin Karjalaseurasta.

Tulokset

Naiset:
1. Minna Pekkinen 25 p. Vihannin Karjalaseura ry
2. Aija Haukka 24 p. Vihannin Karjalaseura ry
3. Eeva Äijälä 23 p. Vihannin Karjalaseura ry

Miehet:
1. Kauko Ruokolainen 23 p. Vihannin Karjalaseura ry
2. Lauri Utunen 20 p. Vihannin Karjalaseura ry

Piirin kevätkokous

Piirin kevätkokous pidettiin samassa tilassa kuin piirakkakisat. Kokous aloitettiin perinteisesti yhteisesti lauletulla Karjalaisten laululla. Puheenjohtajana toiminut Ylivieskan kaupungin sivistysjohtaja Kai Perttu kertoi kokouksen aluksi mielenkiintoisella tavalla Ylivieskan kaupungista ja sai tiedoillaan tuntemaan kaupunkia tarkemmin. Paikalla oli kuusi virallista kokousedustajaa viidestä jäsenseurasta, kaukaisin Ivalosta, Ylä-Lapin Karjalaseurasta. Kaikkiaan kokouksessa oli 20 henkilöä. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2016 vuosikertomus pienellä lisäyksellä sekä tilit ja tilinpäätös. Kokouksen puheenjohtajalle luovutettiin piirin kiitoksena Karjala-lehden julkaisema Karjala 2015-kirja. Ylivieskan Karjalaiset hoiti erinomaisesti kilpailu- ja kokousjärjestelyt.
Passibo ylen äijä!

Teksti ja kuvat: Heljä Rahikkala

Lisää kuvia katso tästäKarjalan Liiton ekumeenisten Hengellisten päivien Reformaatio Karjalassa - seminaari 11.3.2017 Oulussa.

Seminaarin aiheet:
1. Reformaatio alkaa Viipurista – Mikael Agricolan ja Paavali Juustenin aika Karjalan pääkaupungissa, TT Hannu Kilpeläinen, kommentti piispa Seppo Häkkinen
3. Suomen ortodoksisen kirkon muuttuneet yhteydet – Sergei Okulov ja kansallisen ortodoksisen kirkon synty, FT Teuvo Laitila, kommentti kirkkoherra Marko Patronen
2. Miten ekumenia muuttaa kirkkoja ja kristittyjä?,  rovasti Martti Hirvonen, kommentti kirkkoherra Marko Patronen
Seminaarin  pj. kirkkoherra Auvo Naukkarinen.   

Talvisodan päättymisen muistotilaisuus evl. seurakunnan seurakuntasalissa Isokatu 17
sunnuntaina 12.3.2017.klo 13.

Tervehdyssanat lausui piirin pj. Ahti Pyörnilä, Oulun kaupungin tervehdyksen juhlaväelle
toi kaupunginvaltuuston pj. Juha Hänninen ja juhlapuheen piti opetusneuvos Matti Rossi.
Musiikista vastasi ONMKY:n puhallinyhtye Vaskiveikot, Oulun Sotaveteraanikuoro ja
pianotaiteilija Markus Vaara.  Siiri Rautio lausui kirjoittamansa runon Karjalani, satumaani.
Matkaan siunaamisen suorittivat Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo ja Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Hänninen.

Seuraavat ekumeeniset Hengelliset päivät ja Talvisodan päättymisen muistotilaisuus
pidetään vuoden kuluttua Kuopion piirissä Lapinlahdella.   

Seminaarin aiheet olivat mielenkiintoiset ja talvisodan päättymisen muistotilaisuus oli juhlava. Ohjelmassa oli myös seppeleenlaskut  Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkillä ja sankarivainajien muistomerkillä.  Lisäksi oli kirkollisia tapahtumia molempina päivinä
Oulun tuomiokirkossa ja Pyhän Kolminaisuuden katedraalissa. Juhlayleisöä oli paikalla runsaasti molempina päivinä.  

Lisää kuvia katso tästä Sivun alkuun